Αγάθη Λένα Αντζουλάτου - Κρέστα


lena-crestaΗ κα Αγάθη Λένα Αντζουλάτου - Κρέστα γεννήθηκε στην Αθήνα και το 1970 μετέβη στο Λονδίνο με την οικογένεια της, όπου έζησε μέχρι και το 1987. Είναι παντρεμένη με τον Ιωάννη Κρέστα και έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά. Στο Λονδίνο παρακολούθησε τόσο τα μαθήματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, όσο και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Το 1980 ξεκίνησε τις σπουδές της στη Οδοντιατρική Σχολή του King's College School of Medicine and Dentistry του Λονδίνου, τις οποίες ολοκλήρωσε το 1984 με τον τίτλο του Bachelor of Dental Surgery. Το 1985 έλαβε το συμπληρωματικό πτυχίο Οδοντιατρικής 'Licentiate Dental Surgery" (LDS) από το Royal College of Surgeons (RCS). Κατά τη διάρκεια των σπουδών της παρακολούθησε ένα διετές πρόγραμμα επιλογής Γενικής και Πλαστικής Χειρουργικής με τους Καθηγητές N. Nasser και ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα πλαστικής χειρουργικής με την ομάδα του JSP Wilson στο Λονδίνο. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1985 ως Residency House Officer στο Department of Oral and Maxillofacial Surgery του King's College Hospital, καθώς και σε κλινικές φοβικών ασθενών (Phobia Clinics), ενώ την περίοδο 1986-1987 εργάσθηκε σε δύο ιδιωτικά ιατρεία στο κέντρο του Λονδίνου. Στα τέλη του 1987 επέστρεψε μόνιμα στην Ελλάδα και έκτοτε διατηρεί ιδιωτικό οδοντιατρείο στην Κηφισιά. Από το 1989 και μετά, ασχολείται με προγράμματα ενημέρωσης παιδιών Δημοτικού, γύρω από την προστασία και υγιεινή των δοντιών. Παράλληλα, διοργανώνει επιμορφωτικές επισκέψεις με προληπτικό έλεγχο στο ιατρείο, για παιδιά από 3-6 ετών, με σκοπό την πρόληψη και σωστή υγιεινή των δοντιών, καθώς και προτάσεις στοματικής φροντίδας και υγιεινής διατροφής. Από το 1996, παρακολούθησε ακαδημαϊκά τις εξελίξεις εφαρμογών laser στην οδοντιατρική και το 2010 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Εφαρμογών Laser στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης.

 

Η προσωπικότητα και οι στόχοι της

lena-cresta-iatreio-02aΑπό την αρχή της σταδιοδρομίας της αποφάσισε να ασχοληθεί με την πρόληψη, στην οποία και εξακολουθεί να δίνει μεγάλη βαρύτητα έως και σήμερα, εφαρμόζοντας εξατομικευμένα προγράμματα, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου. Καθ' όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας παρακολουθεί εκπαιδευτικά σεμινάρια και συμμετέχει σε επιμορφωτικά συνέδρια ανά τον κόσμο, που αφορούν στον ταχύτατα εξελισσόμενο τομέα των συστημάτων λέιζερ και της εφαρμογής τους στην Οδοντιατρική. Η εμπειρία της από τις κλινικές φοβικών ασθενών την ώθησε να βρει εναλλακτικές λύσεις.lena-cresta-iatreio-01


Για το λόγο αυτό έχει εντάξει στο χώρο του ιατρείου το υπερσύγχρονο σύστημα λέιζερ γεγονός το οποίο έχει αναβαθμίσει την ποιότητα της θεραπείας καθιστώντας την ανώδυνη. Συγκαταλέγεται στους πρωτοπόρους στην εφαρμογή laser στην Οδοντιατρική και έχει γίνει πρέσβειρα οδοντιατρικών ερευνών, ως ιδανική εκπρόσωπος, στο εξωτερικό.
Τα πιστεύω της

lena-cresta-iatreio-03aΗ ίδια δίνει πάντα μεγάλη προτεραιότητα στην ψυχολογία του ασθενή και έχει καταφέρει να δημιουργεί μια θετική προδιάθεση των ασθενών, σε έναν χώρο που παραδοσιακά συνδέεται με δυσάρεστες εμπειρίες. Αφιερώνει αρκετό χρόνο συζητώντας με κάθε ασθενή, με στόχο να δημιουργήσει ένα ειδικά εξατομικευμένο πρόγραμμα προληπτικής και θεραπευτικής προσέγγισης, το οποίο και ακολουθείται με συνέπεια και αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Η απόλυτη ικανοποίηση και ευχαρίστηση των πελατών της είναι η προσωπική της επιβράβευση, αναζητώντας συνεχώς τις πιο ανώδυνες και ταυτόχρονα πρωτοποριακές μεθόδους θεραπείας.

Τα τελευταία χρόνια η ενασχόληση της με τη ζωγραφική, της έδωσε την ευκαιρία να μετέχει σε ομαδικές εκθέσεις, ενώ τα έργα της διακρίθηκαν για την τεχνική και το προσωπικό της ύφος. Επίσης, η αυτοπειθαρχία, η μεθοδική προσπάθεια και η διάθεση εξέλιξης την έκαναν να συμμετέχει και στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας 2014, μιας και γυμνάζεται συστηματικά, με στόχο την πνευματική και σωματική της ισορροπία.