Ορθοδοντικά προβλήματα στην παιδική ηλικία

 

Πιστεύουμε πως η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Ειδικά για τα παιδιά, προσδίδει τα καλύτερα αποτελέσματα. Πώς μπορούμε, λοιπόν, να προλάβουμε πιθανά ορθοδοντικά προβλήματα στην παιδική ηλικία;

 

cresta-dental-orthodontika-provlimata-paidia-01Προληπτική ορθοδοντική

Η προληπτική ορθοδοντική γίνεται μέχρι την ηλικία των 6 ετών, δηλαδή στην προσχολική ηλικία. Σε περίπτωση απώλειας ενός νεογιλού δοντιού, λόγω τραυματισμού ή τερηδονικής βλάβης είναι απαραίτητο να κρατήσουμε το χώρο για το μόνιμο δόντι που θα ακολουθήσει. Υπάρχουν κινητά και ακίνητα μηχανήματα που χρησιμοποιούμε για αυτό το σκοπό και τα οποία ονομάζονται διατηρητές χώρου, με σκοπό να μην επιτρέψουμε να δημιουργηθεί μια ορθοδοντική ανωμαλία στην ανάπτυξη των γνάθων του παιδιού.

 

 

 

 

cresta-dental-orthodontika-provlimata-paidia-02

Κατασταλτική ορθοδοντική

Αφορά την αντιμετώπιση προβλημάτων από την ηλικία των 6 – 8 ετών, δηλαδή την περίοδο που τα νεογιλά συνυπάρχουν με τα μόνιμα ή αντικαθίστανται διαδοχικά. Στοχεύουμε, ώστε τα μόνιμα δόντια να πάρουν τη σωστή θέση (φάση1), υποβοηθώντας την ανάπτυξη. Η διαδικασία γίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μειώνουμε την πιθανότητα εξαγωγών μόνιμων δοντιών σε μετέπειτα ορθοδοντική θεραπεία (φάση 2), εάν αυτή κριθεί απαραίτητη.